El jutjat denega al Barça que sigui acusació particular en el cas Negreira

La Fiscalia i el magistrat diuen que el mateix Laporta ha defensat que el club no ha estat perjudicat patrimonialment

    L'exvicepresident del Comitè Tècnic dels Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira

    El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona no ha acceptat que el FC Barcelona actuï com a perjudicat i acusació particular en l’anomenat cas Negreira, de suposats suborns arbitrals. El club va demanar personar-se d’aquesta manera en considerar que el patrimoni del club havia estat gestionat de forma fraudulenta per fer pagaments irregulars a l’exàrbitre José María Enríquez Negreira, al fill d’aquest, Javier Enríquez Romero, i a les seves empreses.

    No obstant això, tant la Fiscalia com el magistrat instructor sostenen que la suposada administració indeguda o deslleial del patrimoni del club es va dur a terme pels representants legals de l’entitat, i tenien potestat per prendre decisions. A més, el ministeri públic considera contradictòria la pretensió del club quan el president del Barça, Joan Laporta, va dir en una roda de premsa el passat 17 d’abril que es van prestar serveis d’assessorament de l’empresa de Negreira, que es van pagar les factures i que no hi havia cap dany patrimonial a l’entitat.

    D’altra banda, el jutjat ha decidit que la petició de Miguel Ángel D.P. de personar-se com a acusació popular es decideixi després que hagi prestat una fiança de 3.000 euros. Aquest home va presentar una querella contra el Barça i els seus exdirigents, així com contra Enríquez Negreira, pels mateixos fets, però ampliant-los al període del 2001 al 2011, cosa que inclouria els dos expresidents que van dirigir el Barça en aquells anys: Joan Gaspart i Joan Laporta. La querella va recaure al jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, que la va acumular a la ja instruïda al jutjat d’instrucció número 1, però la Fiscalia s’oposa en considerar que aquell període ja està prescrit.

    El magistrat instructor ha allargat un mes més el secret del sumari, com havia demanat el ministeri públic fa uns dies.

    (Visited 74 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari