La Fiscalia s’oposa a imputar Laporta i Gaspart pel cas Negreira

Anticorrupció considera que no es pot provar que es produís una successió acordada d'activitats il·legals

Joan Laporta

La Fiscalia Anticorrupció s’ha oposat a l’ampliació de la investigació del cas Negreira als mandats de Joan Gaspart (2000-2003) i Joan Laporta (2003-2010) al capdavant del FC Barcelona, ja que considera que no és possible demostrar si les successives juntes directives de l’època van acordar pagaments a l’exvicepresident dels àrbitres espanyols, José María Enríquez Negreira.

L’escrit de la Fiscalia, en definitiva, conclou que no pot establir-se una continuïtat en la comissió del delicte d’administració deslleial, investigat en aquest cas, entre les etapes de Gaspart i Laporta, d’una banda, i de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, d’una altra banda.

Si s’imposés aquest criteri, Gaspart i Laporta quedarien al marge de l’acusació perquè el delicte presumptament comès amb els pagaments durant els respectius mandats hauria prescrit. La Fiscalia considera que, en cas contrari, es faria respondre penalment a unes persones per fets presumptament delictius que haurien estat comesos per unes altres.

El Ministeri Públic ha respost d’aquesta manera a la sol·licitud d’una querella presentada al Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona sobre els pagaments per més de 7 milions d’euros per part del FC Barcelona a Negreira. Ara la jutgessa instructora, Silvia López Mejía, haurà de dir la seva sobre l’admissió a tràmit de la querella.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari