ERC insisteix a Borràs que faci “un pas al costat” i insta Junts a “vetllar” perquè s’aparti

Els republicans es mostren partidaris que el Parlament presenti al·legacions a la JEC per l'escó de la líder de Junts

  La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

  Foto: @Esquerra_ERC

  La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha tornat a demanar a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, que faci “un pas al costat” i renunciï al seu escó a la cambra catalana. En una roda de premsa aquest dilluns, Vilalta ha insistit que la condemna a Borràs per prevaricació i falsedat documental no és un cas de repressió, sinó de “corrupció”, i ha instat Junts a “vetllar” perquè s’aparti per tal de “protegir i no tacar de casos de corrupció” la institució.

  No obstant això, la republicana ha expressat que el seu partit és partidari que el Parlament presenti al·legacions a la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada de l’escó de l’actual presidenta suspesa, ja que “la JEC no és competent per atribuir o retirar actes”, sinó que cal abans una sentència ferma, ha afirmat Vilalta. La portaveu d’ERC ha remarcat que volen “defensar el Parlament”, i ha apuntat que no és contradictori presentar al·legacions a la petició de la JEC i, alhora, reclamar a Borràs que renunciï al seu escó.

  Els condemnats, per no tacar ni contaminar el prestigi del Parlament, s’haurien d’haver apartat. La decisió d’apartar-se també és un gest polític”, ha manifestat la republicana, que ha intuït que la JEC acabarà retirant l’escó a Borràs com va fer amb l’expresident de la Generalitat Quim Torra i l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà.

  (Visited 7 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari