El TSJC condemna Borràs a quatre anys i mig de presó pel cas ILC

La sentència contra la líder de Junts inclou una pena de 13 anys d'inhabilitació

  Laura Borràs, expresidenta del Parlament de Catalunya (CCMA)
  Laura Borràs, expresidenta del Parlament de Catalunya (CCMA).

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, a quatre anys i sis mesos de presó pels delictes de prevaricació administrativa, delicte continuat de falsedat en document oficial i delicte continuat de falsedat en document mercantil per les irregularitats en la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan Borràs estava al capdavant, entre els anys 2013 i 2018. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

  La condemna també inclou una pena de 13 anys d’inhabilitació per a la líder de Junts i l’imposa una multa de 36.000 euros. No obstant això, la sentència proposa al govern central la concessió d’un indult parcial a favor de Borràs en referència a la pena de presó, que es rebaixaria a dos anys, de manera que no hauria d’ingressar en un centre penitenciari.

  Pel que fa a la resta d’acusats, el TSJC condemna Isaías Herrero, el beneficiari dels contractes de la ILC, a dos anys de presó i una multa de 2.100 euros, a més d’un any i 10 mesos d’inhabilitació especial per contractar amb les administracions públiques o els seus ens dependents. D’altra banda, el tribunal sentencia l’empresari Andreu Pujol a un any i dos mesos de presó, una multa de 2.250 euros i una inhabilitació especial d’un any per a contractar amb administracions públiques o els seus ens dependents. A ambdós s’ha aplicat l’atenuant de confessió.

  La resolució judicial compta amb un vot particular discrepant de la magistrada María Jesús Manzano, qui proposa absoldre Herrero i Pujol del delicte de prevaricació i considera que els fets que afecten Borràs són mereixedors d’una pena d’inhabilitació, però no de presó. En aquest sentit, la magistrada assenyala que s’hauria de condemnar la líder de Junts per un delicte d’estafa “entenent que, en tot cas, Borràs seria inductora i Herrero i Pujol coautors”, fet que comportaria una pena màxima de 21 mesos de presó per a Borràs.

  (Visited 216 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari