Oranich recorda que Borràs va acabar retirant l’escó a Juvillà

La presidenta de la comissió de garanties de Junts considera que Vergés té poc marge

Magda Oranich

La presidenta de la comissió de garanties de Junts, Magda Oranich, ha assegurat que la presidenta en funcions del Parlament, Alba Vergés, té poc marge d’actuació en el cas de Laura Borràs i considera que acabarà retirant-li l’escó. “No té marge legal, hauria de desobeir”, ha dit Oranich en una entrevista a Catalunya Ràdio.

La jurista també ha recordat que Borràs va rebre una resolució similar per la inhabilitació del llavors diputat de la CUP Pau Juvillà i que li va retirar l’escó perquè no va voler desobeir.

“La decisió de la Junta Electoral Central està pràcticament presa amb la llei a la mà”, ha assegurat Oranich, que ha insistit que la Mesa del Parlament té un “marge molt petit” d’actuar sense que els seus membres s’enfrontin a “conseqüències penals”.

A més, l’advocada ha recordat que la majoria dels partits de la Mesa van acordar la suspensió de Borràs com a presidenta del Parlament i que, per tant, seria coherent que mantinguin la seva postura a l’hora de decidir sobre la retirada de l’escó.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari