La Fiscalia demana que es repeteixi el judici que va absoldre la Mesa de Torrent

El ministeri públic considera que la sentència va ser "arbitrària" i "allunyada de la realitat"

  Els membres de l'antiga Mesa del Parlament, a l'inici del judici del TSJC
  Els membres de l'antiga Mesa del Parlament, a l'inici del judici del TSJC

  La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem (TS) que anul·li el judici contra part de la Mesa del Parlament de Roger Torrent, que va quedar absolta pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del delicte de desobediència, i es torni a repetir amb uns altres magistrats. El TSJC va absoldre Torrent, Eusebi Campdepadrós, Josep Costa i Adriana Delgado en considerar que no van tenir la intenció de desobeir els requeriments del Tribunal Constitucional (TC) quan van admetre a tràmit dues resolucions sobre l’autodeterminació i la monarquia espanyola.

  En el seu escrit, el fiscal Antonio Pablo Rivas al·lega que l’absolució per part del tribunal va ser “absolutament arbitrària” i sota “criteris valoratius no racionals, apartats de tota lògica o aliens a qualsevol paràmetre d’interpretació sostenible en dret”. Afegeix que la sentència va ser “aliena a les màximes d’experiència i apartades del cànon constitucional de valoració racional de la prova”. Alhora, dona la raó al vot particular de la sentència del TSJC i diu que els altres dos magistrats van prendre una decisió “faltada de fonament i allunyada de la realitat”.

  Per tot això, la Fiscalia no només demana la nul·litat de la sentència i que el tribunal la torni a dictar per argumentar-la millor, sinó que també sol·licita repetir el judici amb uns altres magistrats.

  (Visited 51 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari