El TSJC absol Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado

Descarta que l'anterior Mesa del Parlament desobeís el Tribunal Constitucional perquè no considera que rebessin un mandat clar

Torrent i Costa al Parlament
Torrent i Costa al Parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha absolt els membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament, Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, del delicte de desobediència presumptament comès quan van permetre el debat i la votació de resolucions sobre l’autodeterminació i contra la monarquia, l’any 2019.

La resolució, adoptada per majoria i coneguda aquest dimecres al matí, descarta la condemna en considerar que no hi havia un mandat clar per part del Tribunal Constitucional en les providències que els va enviar, i conclou que admetien més d’una interpretació.

Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado van ser jutjats entre els dies 5 i 7 d’octubre en un cas l’origen del qual és una querella interposada per la Fiscalia Superior de Catalunya el 2020.

Ara, aquesta sentència, sobre la qual un membre del tribunal ha presentat un vot particular, pot ser recorreguda al Tribunal Suprem.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari