Roger Torrent diu que és un “escàndol” el recurs de la Fiscalia

L'expresident del Parlament denuncia que el Ministeri Fiscal no mou un dit pels casos d'espionatge

El conseller d’Empresa i expresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, afirma que és un “escàndol” que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi decidit presentar un recurs al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que absol d’un delicte de desobediència els exmembres independentistes de la Mesa del Parlament Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

En declaracions a Els matins de TV3, Roger Torrent ha dit que “tot i que ja hi estem acostumats, no vol dir que no s’hagi de denunciar i evidentment denunciem aquest escàndol que suposa que la Fiscalia que, per una banda, no mou un dit quan hi ha un cas massiu d’espionatge polític a Catalunya” i que “en canvi, de seguida que hi ha una sentència que ens absol des del punt de vista del sentit comú”.

En aquest context, el conseller i expresident de la cambra catalana ha afegit que “la Fiscalia no ens decep mai, continua amb la seva lògica; i nosaltres també continuarem defensant allà on faci falta que el Parlament ha de poder parlar de tot, que en el Parlament s’hi pot debatre qualsevol tema que vulguin els diputats i diputades”.

El Ministeri Públic, en l’escrit que ha traslladat al tribunal al·lega una suposada infracció del precepte constitucional i de la llei, i assenyala defectes de forma per la negativa del TSJC a ajornar el judici fins a resoldre el recurs que la Fiscalia va presentar contra la recusació del magistrat Carlos Ramos. Torrent i Costa també s’estan plantejant recórrer la sentència absolutòria perquè la justícia reconegui la inviolabilitat del Parlament de Catalunya.

El TSJC va absoldre els exmembres de la Mesa acusats de desobediència perquè va considerar que “no van negar-se obertament” a complir les providències del Tribunal Constitucional, les quals consideren que no tenien un mandat prou “clar” i “concret”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.