Ja s’han presentat cinc querelles en el marc de l’operació Catalunya

A la denúncia de Sandro Rosell se sumen la de la BPA, la de Narciso Ortega i la dels Sumarroca

  L'advocat de l'expresident del Barça Sandro Rosell, Pau Molins, a RAC1

  Foto: @elmonarac1

  L’advocat de l’expresident del Barça Sandro Rosell, Pau Molins, ha revelat en una entrevista a RAC1 que ja s’han presentat cinc querelles relacionades amb l’operació Catalunya. Dues d’aquestes, segons Molins, ja han estat admeses a tràmit en dos jutjats de Madrid. Es tracta, d’una banda, de la causa relacionada amb l’extorsió contra la Banca Privada Andorrana (BPA) i, de l’altra, del cas de l’excap de la Policia Nacional a Catalunya, Narciso Ortega.

  La querella de la BPA demana que s’investiguin les pressions de la policia patriòtica al conseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, amb l’objectiu d’obtenir informació dels comptes de la família de l’expresident català Jordi Pujol. Pel que fa a la querella d’Ortega, l’exlíder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho va assenyalar-lo en una reunió amb l’excomissari José Manuel Villarejo com a “amic íntim” del llavors conseller d’Interior Felip Puig. Encara que ambdues querelles s’han admès, ara estan pendents de rebre l’informe de la Fiscalia, ha assenyalat Molins.

  A banda d’aquestes dues causes i de la de Rosell, l’advocat ha avançat que hi ha dues querelles més que semblen encaminades: una que ha tramitat en nom de la família Sumarroca, a qui Sánchez-Camacho també va assenyalar en la trobada amb Villarejo, i una altra de la qual no ha donat detalls perquè no compta amb el vistiplau del seu client. Molins ha obert la porta que les diverses querelles que estarien sent investigades sobre l’operació Catalunya s’acabin unificant en un sol procediment, i ha assenyalat que al llarg del procediment judicial hauria d’aclarir-se qui hi havia al capdamunt d’aquesta xarxa politicopolicial.

  “Això no ho pot muntar un comissari jubilat. És evident que rebien ordres de càrrecs governamentals”, ha conclòs l’advocat de Rosell.

  (Visited 67 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari