Els Sumarroca es querellen contra Sánchez-Camacho i Fernández Díaz per l’operació Catalunya

Els empresaris, vinculats a Jordi Pujol i investigats en el cas Pujol, volen que s’investigui si van ser víctimes d’una conxorxa de la policia patriòtica

Carles Sumarroca pare i fill
Carles Sumarroca pare i fill

La família Sumarroca ha interposat una querella contra l’exlíder del PP català i senadora Alicia Sánchez-Camacho, l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, l’excomissari José Manuel Villarejo i més càrrecs d’Interior pels delictes d’organització criminal, falsedat, detencions il·legals, malversació de fons, entre altres, presumptament comesos per la trama parapolicial de la denominada operació Catalunya.

La querella, que s’ha presentat al Tribunal Suprem per la condició d’aforada que té Sánchez-Camacho pel fet de ser senadora, demana que s’investigui si els Sumarroca van ser víctimes d’un pla ordit per aquesta trama parapolicial, mitjançant proves falses.

Dos dels Sumarroca, una de les famílies fundadores de Convergència i propera als Pujol Ferrusola, van ser investigats en el cas Pujol, però, finalment, l’Audiència Nacional va arxivar l’any passat la causa per al patriarca, Carles Sumarroca Coixet. En canvi, el seu fill Carles Sumarroca Claverol es manté entre els processats, que es troben en espera d’anar a judici.

La querella, segons el contingut revelat per El Periódico, situa l’origen de la suposada trama contra els Sumarroca en una reunió mantinguda el 2012 entre Villarejo i Sánchez-Camacho. En aquella trobada, gravacions publicades en diversos mitjans mostren que la dirigent popular va facilitar una llista negra al comissari, amb noms de persones que considerava que s’havien de ser investigades pel seu vincle amb l’independentisme, entre les quals la família Sumarroca.

Sandro Rosell, també
Aquesta querella arriba una setmana després que l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell també es querellés pels delictes d’organització criminal, denúncia falsa, detenció il·legal i falsedat en document oficial per part d’un funcionari públic contra la trama parapolicial de la denominada operació Catalunya.

En particular, Rosell s’ha dirigit contra Villarejo, l’exinspector Antonio Giménez Raso, l’excap policial d’afers interns Marcelino Martín-Blas, i també contra l’agregat de l’FBI a l’ambaixada dels EUA a Madrid l’any 2015, Marc L. Varri, a qui considera pròxim a Villarejo. Rosell atribueix els gairebé dos anys que va passar en presó preventiva, abans del judici del qual va resultar absolt, a un pla d’aquesta trama per investigar-lo i perjudicar-lo.

A diferència de la querella dels Sumarroca, però, la de Rosell ha optat per no dirigir-se d’entrada contra Sánchez-Camacho, i ha deixat en mans del jutge que, si ho troba oportú, derivi el cas al Suprem per la condició d’aforada de la senadora popular.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides