Les diligències per la denúncia del comissari Ortega contra Cospedal, Fernández Díaz i Villarejo, traslladades a Madrid

L’excap superior del Cos Nacional de Policia de Catalunya entén que va ser represaliat perquè els dirigents del PP consideraven que era condescendent amb l’independentisme

Comissari Narciso Ortega, excap del Cos de la Policia Nacional a Catalunya

La Fiscal Superior de Catalunya, Concepción Talón, considera que és la fiscalia de Madrid qui ha d’investigar la denúncia presentada per l’excap superior del Cos Nacional de Policia en aquesta comunitat Narciso Ortega contra l’exministre de Defensa, Dolores de Cospedal, l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i el comissari d’intel·ligència José Manuel Villarejo. Ortega els acusa de repressaliar-lo perquè van considerava que simpatitzava amb l’independentisme.

La fiscalia considera que podrien ser constitutius de delicte els fets que denuncia Ortega, que inclouen possibles actuacions de “prevaricació, descobriment i revelació de secrets, malversació de cabals públics, organització o grup criminal”. El comissari es considera una víctima més de l’Operació Catalunya suposadament instrumentada des dels ministeris de Defensa i Interior del govern de Mariano Rajoy per desprestigiar el moviment independentista català. Ortega assegura, en la seva denúncia, que va ser objecte de seguiments i “traslladat de manera injusta” a Terol com a càstig per no col·laborar amb l’Operació Catalunya.

Curiosament, l’excap del Cos de Policia Nacional de Catalunya basa la seva querella en els àudios publicats al digital ElMón, suposadament gravats i cedits pel comissari Villarejo, que és una de les persones denunciades i que la Fiscalia de Barcelona entén que és sospitosa d’haver comès els delictes esmentats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.