Un jutge imputa Villarejo en la primera causa contra l’Operació Catalunya

Un jutjat de Madrid admet a tràmit una querella de l'expresident del Barça Sandro Rosell

L'expresident del Barça Sandro Rosell sortint de la Ciutat de la Justícia (ACN, Pol Solà)

Foto: ACN (Pol Solà)

Un jutjat de Madrid ha acceptat a tràmit una querella de l’expresident del Barça Sandro Rosell en el marc de l’Operació Catalunya, segons han avançat La Vanguardia i Crónica Libre i ha confirmat l’ACN. És el primer cop que la justícia espanyola investiga la suposada guerra bruta de funcionaris, policies, polítics, membres de la judicatura i dels mitjans de comunicació contra l’independentisme.

El jutjat d’instrucció número 13 de Madrid ha acceptat la querella, amb el beneplàcit de la Fiscalia, contra l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, l’exinspector i soci de Villarejo Antonio Jiménez Raso, l’inspector de la UDEF Alberto Estévez i un exagent de l’FBI destinat a l’ambaixada nord-americana a Madrid, Marc Varri. De fet, Varri i Estévez haurien col·laborat per demanar a Estats Units una comissió rogatòria internacional per uns suposats suborns de Rosell a la Confederació Brasilera de Futbol que l’haurien dut a presó preventiva durant dos anys, cas del qual després va ser absolt.

De moment, els fets denunciats es poden investigar pels delictes d’organització criminal, falsedat en document oficial, denúncia falsa, detenció il·legal i malversació de fons públics, ja que bona part de les feines es van pagar amb càrrec als fons reservats del Ministeri de l’Interior.

Segons la querella, l’Operació Catalunya hauria començat el novembre del 2012 quan l’aleshores líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va donar a Villarejo una llista amb una desena noms de polítics independentistes i empresaris vinculats al sobiranisme perquè els investigués i en tragués draps bruts. Entre aquests noms destaquen els d’Artur Mas, els exconsellers Felip Puig i Jaume Giró, Oriol Pujol, i els empresaris Carles Sumarroca, Mauricio Casals, del Grup Planeta, o Carlos Godó, entre altres.

A més, Sánchez-Camacho li va donar a Villarejo el contacte de Victoria Álvarez, examant de Jordi Pujol Ferrusola, perquè li donés més informació. La querella també va dirigida contra un bloguer que hauria publicat suposades investigacions policials contra Rosell.

Rosell va interposar la querella contra Villarejo arran de diverses informacions periodístiques, entrevistes del mateix comissari jubilat i les seves agendes i àudios filtrats. Però l’Audiència Nacional va rebutjar incorporar la causa al cas Tandem, que investiga l’excomissari pels seus negocis privats mentre era funcionari policial. Ara, però, un jutjat ordinari sí que ha vist indicis de delicte i podria incorporar-hi querelles d’altres afectats que ja havien estat rebutjades.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari