Els pèrits de la Guàrdia Civil defensen que no s’ha alterat cap prova contra Borràs

Els agents diuen que treballen sobre clons dels fitxers originals perquè no es puguin canviar

  Imatge del judici a Laura Borràs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

  Foto: Emissió TV3

  La setena sessió del judici pel presumpte fraccionament de contractes en la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), en el qual la líder de Junts, Laura Borràs, està acusada de prevaricació i falsedat documental, ha arrencat amb les declaracions de tres agents del grup de delinqüència tecnològica de la Guàrdia Civil, que han assegurat que el contingut dels discs durs relacionats amb el cas -incautats pels Mossos d’Esquadra- no s’ha alterat.

  En resposta a les preguntes de la Fiscalia, els pèrits de la Benemèrita han assenyalat que els agents no treballen mai damunt la informació original, sinó que ho fan sobre un clonat dels fitxers originals per evitar que es puguin alterar. En aquest sentit, han defensat la tasca de bolcat de la informació dels discs durs i han afirmat que la còpia és idèntica a l’original obtinguda pels Mossos.

  L’advocat de Borràs, Gonzalo Boye, ha qüestionat que els agents de la Guàrdia Civil hagin extret les dades dels discs durs amb garanties, i els ha preguntat com poden demostrar que els clons sobre els quals es treballa són iguals a l’arxiu original. El jutge Jesús María Barrientos, però, ha interromput a Boye i l’ha advertit que “no consta” que els pèrits informàtics de la Guàrdia Civil “no hagin protegit la integritat” de les dades bolcades.

  (Visited 102 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari