Mascarell i Vila neguen que els informessin d’irregularitats a la ILC

Un exdirector de l'organisme afirma que un informe del 2014 reflecteix dues deficiències lleus sobre contractació

Santi Vila, declarant al TSJC

Els exconsellers de Cultura Ferran Mascarell i Santi Vila han assegurat, aquest dijous en seu judicial, que mai ningú els va informar de l’existència de possibles irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Els dos titulars de la conselleria durant l’etapa de Laura Borràs com a directora de la ILC han comparegut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a testimonis en el judici sobre el suposat fraccionament de contractes d’aquesta entitat del Departament de Cultura, del qual s’hauria beneficiat un amic de Borràs, l’informàtic Isaías Herrero.

Mascarell, conseller el 2006 i del 2010 al 2016, ha defensat la incorporació de Borràs al capdavant de la ILC al·ludint a la necessitat d’un perfil coneixedor de les noves tecnologies per dinamitzar el sector cultural, i ha indicat que la contractació estava reglada i supervisada, i que per pressa i eficiència, en alguns casos estaven justificats determinats encàrrecs a professionals externs.

En concret, ha defensat que la contractació del nou portal web de la institució es fes al marge del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), ja que ha indicat que comptar amb aquesta empresa pública en aquell cas era “una recomanació, no una obligació”.

Vila, titular de Cultura del 2016 al 2017, ha dit que en la junta de govern de la ILC, de la qual va formar part, no es parlava de les contractacions concretes dels projectes, i que tampoc té constància de cap queixa de la interventora general, que ha assenyalat Borràs per la fragmentació de contractes en la seva declaració d’aquest dimecres, ni tampoc coneixement que la mateixa Borràs rebés cap advertiment en aquest sentit.

Dos directors de la ILC, Francesc Parcerisas i Oriol Ponsatí, també han declarat aquest dimecres com a testimonis. Ponsatí, que va exercir el càrrec del 2019 al 2021, ha afirmat que un informe corresponent al 2014 reflectia dues deficiències lleus en la contractació i la possible fragmentació de contractes.

Per la seva part, Parcerisas, que com Ponsatí també ha defensat la qualitat de la feina feta per Borràs, ha afirmat que “mai ningú va posar cap obstacle o queixa contra Borràs en matèria de contractació”.

(Visited 124 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari