Tècnics de la ILC també culpen Borràs de fraccionar contractes

Dos testimonis confirmen que la líder de Junts no va fer cas dels advertiments de la interventora de la institució

La presidenta de Junts, Laura Borràs, a les portes del TSJC

Dos tècnics de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que han declarat com a testimonis aquest dimecres en el judici sobre el presumpte fraccionament de contractes d’aquesta entitat del Departament de Cultura de la Generalitat, han assenyalat la líder de Junts i exdirectora de la ILC, Laura Borràs, com la responsable del fraccionament de contractes.

Els testimonis han confirmat que la funcionària de Cultura i interventora de la ILC, Assumpta Pagespetit, va alertar Borràs sobre el fet que tota la contractació fos amb contractes menors i que havia de convocar concursos públics, i que l’aleshores directora de la ILC, no obstant això, va decidir seguir amb els contractes menors.

Assumpta Pagespetit, també aquest dimecres, havia declarat que Borràs, com a directora de la ILC, decidia qui era l’adjudicatari dels contractes sota sospita en aquest cas de presumpte afavoriment a Isaías Herrero, un informàtic amic de Borràs.

Segons recull Europa Press, un dels testimonis, Roger E., que va substituir Pagespetit durant un període de baixa, ha corroborat que la interventora va comunicar a Borràs que la contractació menor no era “el més recomanable” i que, quan ell va arribar a la institució, va trobar-se que ja s’havien “aparaulat o adjudicat verbalment” diversos contractes de serveis informàtics per als quals no es van presentar pressupostos fins que van passar setmanes.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari