Salvem Solius s’oposa que l’abocador es converteixi en planta de transferència per les deixalles

L’entitat ha criticat que la decisió “beneficia directament” l'empresa GBI, perquè li permet mantenir l'activitat “sense disposar d'un contracte públic vàlid i vigent”

Salvem Solius s’oposa a l’acord de Generalitat i 15 ajuntaments per convertir l’abocador en planta de transferència per les deixalles després de ser clausurat. L’organització ha criticat que la decisió “beneficia directament” l’empresa GBI, que explota el complex, i li permet mantenir l’activitat “sense disposar d’un contracte públic vàlid i vigent”.

L’entitat ha exigit a l’Agència de Residus de la Generalitat que compleixi la segona sentència que a més d’obligar a tancar el dipòsit també afecta la resta del complex, inclosa la planta de compostatge: “El Govern ha d’acordar immediatament el tancament de totes les activitats”.

L’acord entre la Generalitat i els 15 ajuntaments que aboquen residus a Solius és que quan el dipòsit es tanqui, el 13 de febrer, el complex es converteixi en una planta de transferència. Els municipis continuaran portant les deixalles a l’abocador i aquestes es derivaran als abocadors de Vacarisses (Vallès Occidental) i Lloret de Mar (Selva). Torroella de Montgrí no ho farà així i portarà les escombraries a Pedret i Marzà (Alt Empordà).

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides