El Govern d’Aragonès acusa el PSC de posar condicions als pressupostos amb projectes aliens als comptes

El primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha assegurat que les negociacions amb l'executiu de la Generalitat no estan avançades: “Estem al principi”

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (CCMA)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (CCMA).

Gabriel Rufián va admetre que ERC havia utilitzat el vistiplau dels Pressupostos Generals per obligar l’executiu de Pedro Sánchez a eliminar el delicte de sedició del Codi Penal. Ara els mateixos republicans es queixen que el PSC posi com a condicions “temes que no són de pressupostos” per pactar els comptes catalans: “No es pot barrejar”, han expressat fonts del Govern de Pere Aragonès a El Periódico de Catalunya.

El PSC ha demanat desbloquejar l’ampliació de l’aeroport del Prat, el macroprojecte de Hard Rock a Vila-seca i Salou i l’impuls final del Quart Cinturó. La construcció d’aquesta via està bloquejada des de fa anys i el Govern d’Aragonès va plantar a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a un acte en el qual havia d’informar sobre un acord per desencallar la infraestructura.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que les negociacions amb l’executiu català per pactar els pressupostos no estan avançades: “Estem al principi”. Ha culpat d’això als canvis d’opinió constants del president de la Generalitat: “Primer, no volia saber res del PSC; després deia que no passava res si es prorrogaven els pressupostos, i ara vol aprovar-los a correcuita”.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari