ERC rebutja ara el Quart Cinturó i proposa fomentar el transport públic

Fa dos anys la senadora republicana Mirella Cortès titllava la B-40 d’una “obra clau que milloraria la mobilitat de la segona corona de Barcelona i també de les comarques de la Catalunya Central”

Carretera B-40, el Quart Cinturó (Generalitat de Catalunya)
Carretera B-40, el Quart Cinturó (Generalitat de Catalunya).

ERC ha fet una proposta de mobilitat alternativa al Quart Cinturó (B-40), basada en “fomentar el transport públic, especialment el ferroviari”. “Els Vallesos són la regió metropolitana europea amb menys transport públic, un 16% contra un 84% privat”, han explicat els republicans.

Esquerra ha anunciat a un comunicat que “no accepta perpetuar models de mobilitat caducs a Catalunya”. Ha afirmat que es tracta d’un “posicionament històric” del partit.

Contradicció amb el passat

Fa dos anys la senadora republicana Mirella Cortès demanava que s’acabés de construir la B-40 mitjançant una moció al Senat. En aquell moment deia que la B-40 era “una obra clau que milloraria la mobilitat de la segona corona de Barcelona i també de les comarques de la Catalunya Central”. Aquestes paraules contradiuen la seva tesi actual.

Cortès va assegurar llavors que s’havien produït “nombrosos retards en la construcció”. “Fa 13 anys que hauria d’estar completat el tram de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls. En lloc d’això hem obtingut incompliments i unes obres en estat deplorable amb el territori trinxat”, va denunciar a un tuit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides