La immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí, en mans de la justícia europea

El TGUE decidirà si manté la decisió del Parlament Europeu de suspendre la immunitat dels eurodiputats

  Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu
  Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu

  El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) celebra aquest dijous la primera de les dues vistes per decidir sobre el futur de la immunitat dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i dirimir si manté o no la decisió del Parlament Europeu de suspendre la immunitat de l’expresident de la Generalitat i dels exconsellers. Encara no se sap quan s’emetrà la sentència, però es preveu que sigui durant el primer semestre de l’any vinent.

  Les defenses dels eurodiputats van recórrer el suplicatori que els retirava aquest privilegi i, en l’escrit lliurat al TGUE, asseguren que durant la seva tramitació es van produir irregularitats. A més, consideren que el Parlament Europeu no va defensar la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí quan ja eren eurodiputats davant les ordres d’extradició emeses pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

  La vista oral d’aquest dijous analitza la demanda de Puigdemont i Comín contra la negativa de l’expresident del Parlament Europeu, David Sassoli, a la petició de protecció d’immunitat el desembre del 2019. Sota l’argument que el TGUE ja va sentenciar que ambdós eren eurodiputats des del 13 de juny del 2019, la defensa busca anul·lar la decisió de Sassoli.

  La derogació de la sedició també serà utilitzada com a argument per part dels advocats de Puigdemont amb l’objectiu de demostrar que l’expresident és víctima d’una “persecució política”. En aquest sentit, la defensa posarà com a exemples les declaracions de membres del Govern central que defensen que aquesta reforma del Codi Penal té com a finalitat facilitar l’entrega de Puigdemont.

  (Visited 62 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari