Les crítiques al temps de reflexió de Sánchez irrompen al primer debat de candidats i el PSC surt en defensa seva

Junts, ERC i Comuns empatitzen amb el president espanyol pel 'lawfare', mentre la resta hi desconfia

Candidats al 12-M

La majoria dels candidats al 12-M veuen amb recel el temps de reflexió que s’ha pres Pedro Sánchez després de la investigació oberta contra la seva dona per una denúncia de Manos Limpias. En el debat de RAC1 i La Vanguardia, només el socialista Salvador Illa l’ha defensat: “És un fet inèdit, però és un acte de sinceritat”. Illa considera que tot plegat és un atac personal a Sánchez i demana una “reflexió col·lectiva” sobre els límits de la política.

En aquest sentit, Josep Rull (Junts + Puigdemont per Catalunya), Pere Aragonès (ERC) i Jéssica Albiach (Comuns Sumar) empatitzen amb Sánchez per patir ara lawfare, però recorden que els atacs de la ultradreta no són nous. Més contundents han estat Alejandro Fernández (PPC), Ignacio Garriga (Vox), Laia Estrada (CUP) i Carlos Carrizosa (Cs), que hi veuen un moviment estrany.

El candidat del PP, Alejandro Fernández, assegura que el moviment de Sánchez “s’ha carregat” la campanya de Salvador Illa a Catalunya perquè mentre el candidat socialista defensa que el seu projecte és el de la fiabilitat i la inestabilitat, el gest del president espanyol “deixa Espanya als llimbs de la incertesa i la inestabilitat”.

Pel candidat de Vox, Ignacio Garriga, el temps de reflexió de Pedro Sánchez és una “escenificació” i, al contrari del que defensa Illa, és Sánchez el que ha superat els “límits polítics i morals” i l’anima a dimitir. El líder de Vox també apunta que més que Sánchez, hi ha catalans que han patit “violència” independentista, com la família de l’escola de Canet.

En aquesta línia s’ha pronunciat el candidat de Cs, Carlos Carrizosa, que acusa Sánchez de “covard” per no donar la cara mentre a Catalunya hi ha gent que viu “assetjada pel separatisme” que ara es pot beneficiar per l’amnistia. En aquest sentit, Carrizosa ha anunciat que aquest divendres es desplaçarà a Argelers (França) per dir-li a Puigdemont que és un “fugat”.

També dures han estat les crítiques de la candidata de la CUP, Laia Estrada, que recorda a Sánchez que Manos Limpias “no va néixer ahir”. Estrada ha evitat empatitzar amb el líder del PSOE perquè tot i que ara pateixi “el clavegueram del règim del 78”, en altres ocasions, diu, “l’ha utilitzat quan li ha calgut”.

Qui sí que ha empatitzat amb Sánchez, són els candidats d’ERC, Pere Aragonès; el número 3 de Junts per Barcelona, Josep Rull, i la candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach. Tot i això, tampoc han estalviat en crítiques. “No és pròpia aquesta actitud. S’ha de venir plorat de casa”, ha etzibat Rull.

Aragonès diu que entén Sánchez “des del punt de vista personal”, però li recorda que a l’extrema dreta “se li ha de plantar cara sempre”. També Albiach ha demanat al president espanyol “resistir i passar a l’ofensiva” per no deixar la democràcia “en mans d’una dreta embogida”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari