Puigdemont recupera provisionalment la immunitat

El TJUE accepta les mesures cautelars demanades per l’expresident, Comín i Ponsatí en espera d’una sentència definitiva sobre els suplicatoris

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha retornat provisionalment la immunitat d’europarlamentaris a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ja que considera “justificada” la petició de mesures cautelars plantejada en aquest sentit pels tres representants de Junts davant el risc que corren de ser detinguts, com li va passar a Puigdemont a Sardenya (Itàlia).

La interlocutòria coneguda aquest dimarts, signada pel vicepresident del TJUE Lars Bay Larsen, dona la raó als tres eurodiputats, que al·legaven que podrien patir un perjudici “greu i irreparable”, i anul·la una resolució anterior del Tribunal General de la UE que va desestimar les mesures cautelars que havien sol·licitat. Bay Larsen conclou que han demostrat, en termes jurídics i de probabilitat, “la previsibilitat” de la seva detenció si no se’ls restablia la immunitat.

Finalment, Puigdemont, Comín i Ponsatí han aconseguit recuperar-la mentre el TJUE decideix, amb una resolució definitiva, sobre el recurs que van plantejar contra la decisió del Parlament Europeu de retirar-los la immunitat, adoptada el maig del 2021, quan la cambra va aprovar el suplicatori que havia remès el Tribunal Suprem per executar contra ells les euroordres i poder-los jutjar a Espanya.

El TJUE, d’altra banda, assenyala que el “comportament” de l’eurodiputat búlgar Angel Dzhambazki, adscrit al mateix grup de l’Eurocambra que Vox i ponent del suplicatori, sembla “demostrar a primera vista una presa de posició o un prejudici personal contrari” a Puigdemont, Comín i Ponsatí.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari