La JEC manté Puigdemont sense acreditació d’eurodiputat

L'autoritat electoral espanyola respon a l'Eurocambra que l'expresident català no ha volgut complir el requisit de prometre o jurar la Constitució

Comín, Ponsatí i Puigdemont
Comín, Ponsatí i Puigdemont

La Junta Electoral Central (JEC) ha respost a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, que els eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comin, Clara Ponsatí (de Junts) i Jordi Solé (d’ERC) no van rebre les credencials d’eurodiputat per la seva “voluntat” de “no complir els requisits”.

D’aquesta manera, l’autoritat electoral espanyola ha traslladat a l’Eurocambra que manté la seva doctrina que el jurament o promesa d’acatar la Constitució, personalment a Madrid, és una condició indispensable que no es pot ometre a l’hora d’atorgar la condició de diputats al Parlament Europeu.

Metsola havia adreçat a la JEC una petició perquè aclarís si aquests quatre representants formen part de la llista de 59 càrrecs proclamats electes. Com a resposta, la JEC ha indicat també que Puigdemont, Comin, Ponsatí i Solé poden complir “en qualsevol moment” els mateixos requisits que els altres 55 eurodiputats electes d’Espanya.

Fins ara, malgrat que la JEC no ha ratificat la condició d’eurodiputats d’aquests quatre representants independentistes, tots ells exerceixen plenament com a membres de l’Eurocambra des que l’expresident de la institució David Sassoli els ho va permetre basant-se en un informe que adopta la conclusió d’una sentència del Tribunal de Justícia de la UE, la qual va retornar provisionalment la immunitat parlamentària al líder d’ERC i exeurodiputat electe, Oriol Junqueras.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari