El Parlament Europeu s’oposa a retornar temporalment la immunitat a Puigdemont

L'Eurocambra té fins al 15 d'octubre per presentar les al·legacions corresponents

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Parlament Europeu s’oposarà a retornar temporalment la immunitat al líder de JxCat, Carles Puigdemont, segons ha publicat l’ACN. L’Eurocambra té fins al 15 d’octubre per presentar les seves al·legacions sobre la segona petició de mesures cautelars de Puigdemont.

El líder de Junts va demanar al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), després de la seva breu detenció a Sardenya, que li retornés la immunitat de manera cautelar per evitar tornar a ser detingut. Segons el mitjà citat, però, els lletrats del Parlament defensaran “la decisió presa pel ple” el mes de març d’aixecar la immunitat a Puigdemont i als eurodiputats i exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, a petició del Tribunal Suprem.

La defensa del líder de Junts va impugnar la decisió de l’Eurocambra al TGUE, al·legant que el suplicatori del Tribunal Suprem era “irregular”, i va demanar poder mantenir la seva protecció parlamentària de forma cautelar. Inicialment se li va concedir de forma cautelaríssima, però el 30 de juliol el TGUE va considerar que no era necessària perquè els procediments judicials estaven “suspesos”.

“No hi ha res que suggereixi que les autoritats judicials a Bèlgica o les autoritats d’algun altre estat membre puguin executar les ordres europees de detenció”, va argumentar el tribunal de Luxemburg, afegint que “si després d’haver-se dictat la present ordre (…) es pogués produir un suposat mal, en particular en cas de detenció dels sol·licitats per part d’una autoritat d’execució d’un Estat membre o de la implementació d’un procediment per al seu lliurament a les autoritats espanyoles, podran presentar una nova sol·licitud de mesures provisionals”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.