Salvador Illa: “A Catalunya tenim el Govern més feble de la història i no volen dialogar”

El líder dels socialistes catalans ha reclamat a l'executiu d’Aragonès que utilitzi el diàleg com Felipe González en el 1982 amb el seu primer govern

Salvador Illa, primer secretari del PSC
Salvador Illa, primer secretari del PSC.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha criticat al Govern de Pere Aragonès per negar-se a negociar amb els socialistes catalans. “Aquí, a Catalunya, tenim el Govern més feble de la història de l’autogovern i no volen dialogar”, ha assenyalat el líder del PSC a l’acte de commemoració del 40è aniversari de la primera victòria socialista a unes eleccions generals a Espanya.

Illa ha reclamat a l’executiu català que utilitzi el diàleg com Felipe González en el 1982 amb el seu primer govern, que ja tenia la majoria absoluta amb 202 diputats. El líder dels socialistes catalans ha assegurat que el triomf de González va ser “un punt d’inflexió i un moment màgic en la història dels catalans”. “Va ser un moment de connexió amb un sentiment general de la societat espanyola que ens ensenya coses”, ha subratllat.

“Pensar primer en el país”

Ha defensat que s’ha de “pensar primer en el país, en el que necessita el país, i no en el que necessita un mateix o l’espai polític que representa”. Ha argumentat que aquest “és un missatge molt vigent avui a Catalunya” i ha insistit que també és necessari “redreçar les coses en certs moments i que la ciutadania triï clarament una opció”.

El primer secretari del PSC ha afirmat que els socialistes catalans estan “orgullosos” pel treball realitzat abans i després del primer triomf del PSOE a unes eleccions estatals. “Els socialistes catalans que vam tenir una contribució rellevant en aquesta victòria ens podem sentir orgullosos del treball que persones com Narcís Torres, Teresa Cunillera i molts altres van fer després honrant els compromisos que la ciutadania va revelar en el 1982 amb un vot massiu”, ha sentenciat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides