Villarejo i Sánchez-Camacho van acordar una “guerra” mediàtica contra l’independentisme

L'excomissari i l'exlíder del PP català van pensar un pla per evitar una majoria absoluta independentista el novembre del 2012

  L'exlíder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho

  L’excomissari José Manuel Villarejo i l’exlíder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, van pactar una estratègia mediàtica per lluitar contra el procés independentista que implicava a diversos mitjans de comunicació com El Mundo, l’ABC, El Periódico de Catalunya, la revista Interviú, l’emissora Onda Cero i Telecinco. Segons els àudios publicats pel digital El Món, Villarejo i Sánchez-Camacho van reunir-se el 6 de novembre del 2012, dues setmanes abans de les eleccions autonòmiques del dia 25, i van concloure que calia una “guerra” per acabar amb l’independentisme i evitar que aconseguissin majoria absoluta al Parlament de Catalunya.

  Villarejo va avisar que “l’apretón” seria el dia 12 de novembre i afegeix: “Insisteixo, aquesta guerra que farem és per evitar que aquests tipus (els líders sobiranistes) no treguin majoria absoluta“. Sánchez-Camacho coincideix amb el parer de l’excomissari i pronostica que si l’independentisme aconsegueix la majoria parlamentària “acabarem veient declaracions d’independència” i alerta que, llavors, “Espanya se’n va a norris”. “Cal ficar-los a la presó i s’ha acabat la història”, conclouen ambdós.

  Jo estic collant el Grup Zeta perquè té aquí El Periódico, vaig estar amb Miguel Ángel Liso (director editorial del Grup Zeta), que conec des de fa molts anys”, explica l’excomissari, que manifesta: “Intentarem collar-los, però de totes maneres a partir del dilluns 12 comença la canya a Interviú, a l’ABC, El Mundo, i a la ràdio amb Carlos, d’Onda Cero, amb Carlos Herrera, i hi involucraré també Telecinco, conec molt bé Ana Rosa Quintana“. Villarejo adverteix que un cop passin les eleccions “cal seguir currant” i que “després del 25 (en referència a la data dels comicis) queda tota una guerra”.

  Un cop acordada l’estratègia mediàtica, l’exlíder del PP català pregunta si cal informal la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna (actualment diputada del PP al Congrés), i Villarejo respon que “només cal que li diguis que ens estan ajudant des de Madrid i qualsevol informació ens la pot donar”. L’excomissari i Sánchez-Camacho pacten que es comunicaran a través del telèfon fix del despatx de Villarejo i que l’exlíder del PP trucarà dient que és la “cosina Josefina o María”.

  “Per no cremar el partit”, en referència al PP, l’excomissari explica a Sánchez-Camacho que “ja li he dit a María Dolores (de Cospedal) que ni tu ni ningú ha de donar aquesta informació nuclear als periodistes sota cap concepte, mai” i ambdós acorden fer com si aquesta trobada no hagués ocorregut: “Tu i jo no ens hem vist!“, pacten.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari