La revenda a l’engròs ha tornat al Camp Nou

La mateixa junta de Laporta la promou entre les agències i entre els abonats, als quals lliura una entrada molt fàcil de col·locar

Els socis del FC Barcelona s’han sorprès en comprovar que per aquesta temporada no s’utilitza ni el carnet de soci ni el carnet d’abonat per a accedir al Camp Nou. Per contra, el club els va fer arribar a cadascun dels abonats sol·licitants d’una localitat per al partit davant el Getafe del diumenge passat una entrada en paper imprès individualitzada.

Alguns d’aquests socis han expressat estranyesa i han compartit aquesta sensació amb altres barcelonistes que han coincidit, també, en el fet d’haver detectat una inusual i excessiva presència de revendes als voltants de l’estadi.

Tots dos fets, quan es relacionen entre si, condueixen a la sospita que s’han posat en circulació moltes més entrades de les sol·licitades en mans de les mateixes organitzacions que ja havien deixat d’operar en la revenda com a resultat de les successives actuacions des del club per a tallar aquest mercat il·legal. Com es recordarà, les forces de seguretat van realitzar, a demanda del club, una gran batuda en la qual es va arribar a denunciar a milers de socis per haver prestat les seves dades i el mateix abonament, juntament amb el carnet, per a la producció de milers d’entrades falsificades en un cas que avui se segueix encara en un jutjat d’instrucció contra diferents operadors i agències de viatge, algunes d’elles autoritzades pel FC Barcelona en el seu moment.

Aquestes agències poden comercialitzar entrades amb un pack de serveis (hotel, transport, atenció vip, tour del Camp Nou, etc.). En cap cas, revendre-les a un preu superior al facial de l’entrada. Aquesta pràctica, no obstant això, s’havia estès davant la tolerància dels mateixos departaments de ticketing en diferents èpoques.

El sever càstig de sancions imposades de fins a dos anys de suspensió de l’abonament a milers de socis sembla que no ha servit de molt, o de res, ara que Joan Laporta ha tornat a la presidència. Amb el seu retorn s’ha declarat lliure de càrregues i universal l’alta de soci i la junta ha decidit reservar per als seus compromisos un contingent fix del 15% de les entrades disponibles, que van ser més de 4.000 per a aquest últim partit.

Un dels operadors més antics del club, que fa anys que controla aquesta revenda oficial en la zona de la Costa Brava, va posar a la venda entrades per al Barça-Getafe a preus oscil·lants entre 175 euros i 270 euros, més del doble i el triple del preu de l’entrada amb l’única excusa de portar als turistes en autocar des d’aquesta zona. Un abús que a més ofereix una pèssima imatge del club, perquè es tracta de serveis i de condicions que estan molt per sota del que un turista o visitant acaba pagant per l’experiència de veure un partit al Camp Nou.

No és nova aquesta pràctica que semblava haver començat a remetre. Amb la reobertura de l’estadi després de l’aturada per la pandèmia s’ha multiplicat l’oferta il·legal i també l’abusiva en unes proporcions que els mateixos socis perceben com a exagerada, sobretot en relació amb aquest descens dels últims anys. No fa falta dir que en els bons temps de l’anterior mandat de Joan Laporta es van detectar excessos inqualificables, començant per la mateixa junta, que saquejava les entrades dels socis per a beneficiar a altres col·lectius quan arribava una final o un desplaçament massiu. Temps en els quals l’actual portaveu, Elena Fort, sembla que o no es va assabentar del que estava passant o va mirar cap a un altre costat.

Interpel·lada a twitter per un soci, que va mostrar la seva estranyesa per rebre una entrada i no poder fer ús de les seves credencials com a soci i abonat, li va dirigir la següent resposta: “Prenc nota de la informació i faig seguiment. De fet, les entrades són com els carnets, que es poden cedir gratuïtament. S’han mantingut els drets dels socis que consten en els estatuts”.

També podia recordar que els estatuts no sols contemplen drets sinó també obligacions, com la prohibició de ‘revendre’ aquest carnet o aquesta entrada sota sancions greus. És bastant clar que per a la nova junta l’assistència o no del soci abonat no suposa la primera preocupació ni és una prioritat. Més aviat tot el contrari, prefereix que circulin com més entrades millor, surtin d’on surtin, amb la particularitat, veritablement cridanera, que no importa si el qui es beneficia d’un marge de sobre-venda no és el FC Barcelona sinó l’intermediari.

Al final, els socis que van reclamar l’ús del seu abonament en el partit del Getafe van ser 19.136 enfront d’una assistència total de 26.543 espectadors, la procedència dels quals només la coneix l’administració barcelonista. Del 15% de les reserves, que per descomptat no s’explica on van, del contingent de les agències especialitzades en el poc públic estranger que comença a tornar a Barcelona o de la venda en taquilla directa. El més probable serà que no es detalli, i molt menys que ho faci Elena Fort. L’única cosa segura és que la revenda a l’engròs, extensiva i tolerada per la directiva, ha tornat al Camp Nou.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.