Fiança de 2.500.000 euros per a l’expresident de la FECAC

Francisco García Prieto està investigat per presumpta apropiació indeguda
García Prieto a la Fira d'Abril
García Prieto a la Fira d'Abril

El jutge ha imposat una fiança de 2.500.000 euros a l’expresident de la Federació d’entitats Culturals Andaluses a Catalunya, FECAC, Francisco García Prieto, com a fiança de responsabilitat pels delictes dels que està imputat atenent a la petició de la mateixa FECAC.

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona, Jordi-Lluís de Prada Hernández, demana que García Prieto dipositi la fiança en el termini de deu dies. El jutge ha acordat que s’embarguin els béns de l’expresident de la FECAC per cobrir aquesta quantitat en el cas que no fos satisfeta.

L’acte judicial requereix també als fills de García Prieto, Francisco i Manuel García Astorga, que ingressin una fiança de 500.000 euros de forma solidària, i també sota advertiment que es procediria a l’embargament de béns.

El jutjat atén així la petició de FECAC, presentada al novembre del 2015, en la qual se sol·licitava l’embargament preventiu de béns de Francisco García Prieto, imputat per apropiació indeguda i d’altres quatre delictes que, entre altres coses, haurien reduït els recursos financers de la Federació organitzadora de la Feria de Abril de Catalunya i d’altres esdeveniments, i que agrupa més de 115 entitats culturals andaluses.

La fiscalia es va adherir a la petició de la FECAC assenyalant que hi havia nombrosos indicis de responsabilitat criminal contra els investigats.

El 2013 la FECAC va votar una nova junta directiva, presidida per Daniel Salinero, junta que es va personar el febrer del 2015 com a acusació particular “a l’objecte d’exercitar les accions penals i civils que procedeixin contra les persones denunciades pel Fiscal així com contra totes aquelles que pogueren ser responsables penal i/o civilment dels delictes recollits en la denúncia, així com intervenir en totes les altres diligències del procediment”.

L’entitat va col·laborar amb la Fiscalia des del primer moment en l’esclariment dels fets i va facilitar la documentació de què disposava, que era parcial donada la condició d’administradors d’alguns dels denunciats i de la sostracció o desaparició de molta documentació probatòria.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari