La UDEF vincula Manuel Pimentel amb una trama de corrupció del Júnior

L'exministre de Treball és el pare del fill d'Alícia Sánchez-Camacho
Título de la imagen
Título de la imagen

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional vincula Manuel Pimentel, exministre de Treball durant el Govern de José María Aznar, amb el cobrament de comissions il·legals en una trama de corrupció internacional de Jordi Pujol Ferrusola. Es dóna la circumstància que Manuel Pimentel és el pare del fill de la diputada del PP Alícia Sánchez-Camacho, que va ser l’origen del cas Pujol amb el seu dinar a La Camarga amb Victòria Álvarez, l’exnòvia de Jordi Pujol Júnior.

En un informe datat del 5 de maig i que ha estat remès al jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, la UDEF cita Pimentel com una de les “persones físiques més visibles” que hi havia darrere de l’empresa Globaltec Desarrollos e Ingeniería SA, vinculada amb una presumpta trama de corrupció a l’Àfrica i Amèrica Llatina que s’aprofitava de les subvencions de societats semipúbliques com Cesce i Mercasa.

Pimentel apareix relacionat amb Globaltec en “informes d’intel·ligència financera” que, segons la UDEF, alerten de comissions provinents de “presumibles actes de corrupció d’arreu del món” que beneficiarien aquesta mercantil i Ibadesa Exportaciones y Servicios SA, controlada per Jordi Pujol Ferrusola. Segons aquest informe, la societat Almuzara, en la que intervenia l’exministre, va ser utilitzada pel “repartiment de comissions”.

La Policia considera que aquesta trama de corrupció s’aprofitava dels fons d’empreses semipúbliques, i recorda que “Manuel Pimentel és una persona amb evidents vinculacions amb el partit polític PP, havent estat ministre de Treball i Assumptes Socials”.

La UDEF també menciona en aquest informe Ignacio López del Hierro, marit de la ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. Segons el document, l’empresa Ibadesa CAT, en la qual “haurien estat representats els interessos de Jordi Pujol Ferrusola, Jordi Puig Godés, Ignacio Javier López del Hierro i José Joaquín Herrero Aleixandre”, s’utilitzava per aconseguir el finançament de Cesce als projectes investigats. Segons l’informe, les operacions es van dur a terme a través del consorci Incatema-Mercasa, una societat que ja ha estat investigada anteriorment per l’Audiència Nacional en el marc de l’operació Lezo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides