#PressingCUP de Mas davant el seu ‘dia D’

El 3 de gener se sabrà si rep la investidura amb dos vots cupaires o el "no" amb deu abstencions
mas cap d'any cup
mas cap d'any cup

Aquest diumenge, 3 de gener, és el ‘dia D’ d’Artur Mas en l’onzena legislatura del Parlament de Catalunya: el Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària de la CUP decidiran aleshores si faciliten o no la investidura del president de la Generalitat en funcions.

Després de l’empat a 1.515 vots a l’assemblea de Sabadell, el Secretariat Nacional de la formació independentista ha plantejat dues opcions: facilitar que Mas retingui la presidència amb dos vots favorables i vuit abstencions per part dels diputats cupaires al Parlament o bé tombar novament la seva investidura amb deu abstencions, la qual cosa significarà la convocatòria d’unes noves eleccions que tindran lloc el març.

“Deure de decidir”
A quatre dies d’aquesta jornada clau, el president Mas ha utilitat el missatge de cap d’any per afegir pressió a la CUP: ha recordat que “queda poc temps i poc marge” i ha indicat que la complexitat de l’escenari polític català “obliga a dialogar i a pactar”. En aquest sentit, s’ha referit al “deure de decidir”, una responsabilitat que considera “indefugible” que, segons ha apuntat, té la CUP, formació que no ha citat de manera explícita. “Que no sigui fàcil no ens allibera, a cap de nosaltres, del nostre deure de decidir”, ha expressat.

Monge plega
D’altra banda, l’endemà d’haver qualificat el ‘procés’ com “el major frau de la política catalana”, Xavier Monge ha dimitit com a membre del Secretariat Nacional de la CUP. El seu lloc l’ocuparà Ferran Carbonell, també contrari a la investidura d’Artur Mas.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari