Agbar tampoc complia els requisits del concurs d’ATLL

La mesa de contractació de la Generalitat li detecta el mateix 'pecat' que a Acciona
santi vila
santi vila

La patata calenta de l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), la gran privatització del Govern d’Artur Mas, puja de temperatura. El Tribunal Suprem va determinar que Acciona, guanyadora del concurs, havia de perdre el contracte perquè, segons l’Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), la seva oferta no complia els requisits de presentació. Però ara la mesa de contractació creada per la Generalitat de Catalunya ha comprovat que l’oferta perdedora d’Agbar tampoc complia el calendari de les obres d’ATLL, la qual cosa impedeix que el contracte pugui recaure en aquesta companyia, publica Vozpópuli.

Segons l’informe jurídic de la Generalitat, totes dues empreses “es troben en una situació idèntica perquè les dues incorren en el mateix defecte” i “en el moment en què l’OARCC decideix excloure un licitador per considerar que el calendari d’obres tenia caràcter obligatori sense valorar que precisament l’empresa recurrent havia incorregut en el mateix supòsit vici, aquest organisme -l’OARCC- està vulnerant el principi d’igualtat”.

Després d’aquest informe, la Generalitat té dues possibilitats. D’una banda, convocar d’un nou concurs obert també a altres candidats. D’una altra, esperar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideixi sobre el fons del cas. De moment, amb el contracte encara vigent, Acciona ha fet saber que gestionarà ATLL fins que rebi “la compensació que correspongui” i la Generalitat “no disposi el contrari”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides