Asens diu que l’acord per la llei d’amnistia “és imminent”: “És qüestió d’hores o dies”

El dirigent dels comuns destaca que totes les parts han “après la lliçó”

Jaume Asens a l'acte sobre amnistia i plurinacionalitat a la Casa de la Cultura de Girona (Ariadna Reche, ACN)
Jaume Asens a l'acte sobre amnistia i plurinacionalitat a la Casa de la Cultura de Girona (Ariadna Reche, ACN).

El dirigent dels comuns i dirigent de la llei d’amnistia, Jaume Asens, ha assegurat aquest dissabte que l’acord per a la llei d’amnistia “és imminent”. En una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio,  ha afirmat que el pacte és “qüestió d’hores o dies” perquè tot està molt “encarrilat”. Segons Asens, aquest cop tothom ha “après la lliçó” i “no hi haurà escena de negociació de l’últim minut”.

“El PSOE no votarà en contra de les esmenes de Junts i Junts no votarà en contra de la llei”, ha dit Asens a Catalunya Ràdio. El polític de comuns ha destacat el “sentit de la responsabilitat” de totes les parts per evitar “repetir el guió de la darrera ocasió”. Segons ell, el cas de Carles Puigdemont “està més blindat, encara” amb el text del proper acord.

Asens ha dit que, en tot cas, l’indult sempre està sobre la taula “si les coses fallen”. Amb tot, ha dit que si l’aplicació de la llei d’amnistia, un cop en marxa, no és l’esperada, també es podria optar per reformar la normativa. “L’important és aprovar la llei d’amnistia. Estic convençut que en aquesta ocasió s’aprovarà”, ha dit.

L’aspirant a liderar la llista de les europees dels comuns també ha assegurat que caldria plantejar també una reforma del codi penal pel terrorisme. Segons ha dit, això és una “opinió personal” davant de les “coses estranyes” que fan alguns jutjats.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari