La Comissió de Venècia veu “legítim” buscar la reconciliació política a Catalunya i aposta pel “diàleg” sobre l’amnistia

L’informe insta a precisar més l’abast temporal de l’amnistia i reforçar el vincle entre l’1-O i el 9-N

Delegats de la Comissió de Venècia amb el ministre Félix Bolaños

La Comissió de Venècia veu “legítim” l’objectiu de la “normalització institucional, política i social a Catalunya” però demana a “totes les autoritats espanyoles” que es prenguin “el temps necessari per a un diàleg profund en l’esperit de la cooperació lleial” al voltant del debat sobre la llei d’amnistia.

En un esborrany de l’informe publicat aquest divendres i que ha pogut veure l’ACN, la Comissió de Venècia recomana que la llei d’amnistia defineixi “de forma més precisa” l’abast “material i temporal” del perdó perquè sigui “més previsible”. A més, demana establir millor el vincle entre l’1-O i el 9-N.

El text diu que mentre la decisió sobre qui es beneficia de la llei la prengui un jutge, la normativa no vulnera la separació de poders.

El text es votarà en la reunió plenària de la Comissió de Venècia prevista pel 15 i 16 de març. Fonts del Consell d’Europa, d’on depèn la Comissió de Venècia, han evitat valorar el contingut de l’informe.

D’altra banda, Félix Bolaños ha celebrat que la Comissió de Venècia hagi avalat la llei d’amnistia, una llei que el ministre de la Presidència ha considerat “impecable i positiva”. En un missatge a la xarxa social X, Bolaños ha afegit que l’amnistia és “una eina per a la reconciliació” i que “compleix amb els estàndards internacionals”.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari