L’Audiència de Barcelona confirma que 46 policies nacionals aniran a judici per les càrregues de l’1-O

La darrera interlocutòria arxiva la causa per a 21 agents

Cops de porra durant l'1-O
Cops de porra durant l'1-O

L’Audiència de Barcelona ha confirmat aquest dijous la decisió del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona d’enviar a judici 46 agents de la Policia Nacional per les càrregues a diferents escoles de la ciutat de Barcelona durant l’1 d’octubre del 2017.

Aquesta decisió s’alinea amb el criteri del magistrat instructor, que va considerar que existeixen prou indicis de delictes de lesions i contra la integritat moral en aquest cas.

En la resolució, segons difon l’ACN, el tribunal descarta investigar més agents, com plantejaven els recursos d’apel·lació de les acusacions, però també arxivar la causa contra cap d’ells, com volien les defenses dels policies, amb el suport general del ministeri fiscal.

La interlocutòria, que arxiva la causa per a 21 agents, estableix que “la qualificació jurídica indiciària que atorga la interlocutòria als fets descrits va més enllà de simples delictes de lesions i apunta clarament al fet que algunes conductes podrien ser incardinades en el delicte contra la integritat moral comès per funcionari públic”, afegeix la mateixa informació.

L’Audiència també ha confirmat que s’aparti la Generalitat com a acusació popular, ja que diu que no hi ha cap norma amb rang de llei que l’habiliti per a fer-ho en delictes com els que s’investiguen. El Sindicat Professional de Policia també va ser apartat com a acusació particular.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari