Zapatero espera que Puigdemont torni “amb totes les garanties”

L'expresident socialista desitja una aplicació "efectiva, ràpida i encertada de la llei d'amnistia"

L'expresident espanyol José Luís Rodríguez Zapatero en un acte a l'Ateneo de Madrid (ACN)

L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a RAC1 que espera que l’expresident de la Generalitat i candidat de Junts el 12-M, Carles Puigdemont, “quan torni, ho faci amb totes les garanties” fruit d’una aplicació “efectiva, ràpida i encertada de la llei d’amnistia”. Segons Zapatero, un hipotètic empresonament de Puigdemont a conseqüència del procés independentista hauria estat “tremendament negatiu per a la història de Catalunya i per a la relació de Catalunya amb l’Estat”. “La situació del 2017 no hauria d’haver acabat amb el Codi Penal com a eina, perquè el Codi Penal no està pensat per resoldre conflictes polítics”, ha recordat.

“Vull veure tothom que va estar processat i el president Puigdemont amb plena capacitat en l’exercici dels seus drets polítics, perquè crec que això dirà bastant de la democràcia espanyola”, ha manifestat l’expresident socialista, que no ha volgut confirmar si ha parlat amb Puigdemont, però ha dit que “sempre que el PSOE m’ha demanat ajuda en alguna cosa ho he fet, i una forma d’ajudar és ser discret”. Zapatero ha defensat l’acord del PSOE amb els partits independentistes i ha afegit que no té “cap dubte” que “en pocs anys” els que tenen reticències “reconeixeran l’encert de l’amnistia i la valentia del president (Pedro) Sánchez”.

Zapatero viu aquest dimarts el seu primer Sant Jordi com a autor amb el llibre Crónica de una España que dialoga. A l’entrevista a RAC1 ha defensat el diàleg com a eina que va permetre superar el terrorisme a Euskadi i el conflicte a Catalunya. En aquest marc, ha reivindicat l’amnistia, i ha assegurat que “en qui demana i rep l’amnistia hi ha un reconeixement recíproc d’errors” i ara cal “posar el comptador a zero” i “tornar a començar”. “Tot s’ha de fer amb la racionalitat, el diàleg i la paraula”, ha insistit.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari