Brussel·les retirarà la proposta per reduir a la meitat l’ús de pesticides arran de les protestes dels agricultors

Von der Leyen creu que cal un enfocament "més madur" després que s'hagi convertit "en un símbol de polarització"

  La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, durant la seva intervenció al ple d'Estrasburg (Unió Europea)

  Brussel·les retirarà de forma temporal la proposta per reduir a la meitat l’ús de pesticides de cara al 2030, una iniciativa que la Comissió Europea va presentar el juny de 2022 dins un paquet de mesures per reduir l’empremta mediambiental del sector agrícola. L’anunci l’ha fet aquest dimarts la presidenta de l’executiu comunitari, Ursula Von der Leyen, durant la seva intervenció al ple d’Estrasburg, i pocs dies després que milers de pagesos bloquegessin el barri europeu de Brussel·les per denunciar el seu malestar amb les polítiques climàtiques de la Unió Europea (UE).

  Davant els eurodiputats, la dirigent alemanya ha defensat que la proposta necessita un enfocament “més madur” després d’afirmar que s’ha convertit “en un símbol de polarització”. En el seu discurs, Von der Leyen ha assenyalat que la mesura sobre l’ús dels pesticides ha generat disparitats entre els colegisladors, amb un Parlament Europeu que demana objectius més ambiciosos i uns Estats -com per exemple França, amb un fort pes del sector agrícola dins l’economia- a qui els objectius de la Comissió no acaben de convèncer. “És per això que proposaré que es retiri la proposta”, ha resumit.

  Per la presidenta de la Comissió, això no vol dir que l’ús de pesticides a la UE quedi en l’oblit, sinó que l’objectiu és elaborar ara una nova proposta tenint en compte més actors dins del sector i pensant solucions “a llarg termini”. La previsió és disposar d’un informe a finals d’estiu que fixi les bases d’un nou text i que serveixi “de fonament per a l’agricultura del futur”.

  (Visited 29 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari