La presidenta del Tribunal de Comptes assegura al Congrés que els contractes de Sanitat s’ajustaven a la llei

Enriqueta Chicano sosté que els preus "van respondre al comportament normal del mercat"

  La presidenta del Tribunal de Comptes, Enriqueta Chicano, a la comissió d'investigació del Congrés sobre el cas Koldo (Congrés dels Diputats)

  La presidenta del Tribunal de Comptes, Enriqueta Chicano, ha assegurat aquest dilluns, en la comissió d’investigació del Congrés sobre el cas Koldo, que els contractes del Ministeri de Sanitat per a material sanitari durant la pandèmia de covid-19 es van ajustar a la llei. En la seva compareixença, Chicano ha explicat que els informes que el seu organisme va aprovar per unanimitat sobre els contractes sanitaris que va fer l’Administració General de l’Estat assenyalen que es van produir algunes “deficiències i irregularitats”, però “amb caràcter general l’ús de la tramitació d’emergència i els contractes examinats van ser ajustats a dret”, i els preus que es van pagar “van respondre al comportament normal del mercat en aquelles dates”.

  Segons la presidenta del tribunal, malgrat que la contractació d’urgència de material sanitari va permetre l’entrada al sistema d’alguns “agents oportunistes” en un moment en què el mercat “estava molt tensat”, tant el Ministeri de Sanitat com els organismes autònoms de caràcter estatal es van cenyir als preus establerts i van actuar “de la mà de la llei”. “En alguns organismes es van demanar fins a cinc informes”, ha recordat Chicano, que també ha defensat l’informe de fiscalització del 2023 que va elaborar el Tribunal de Comptes, i ha afirmat que en cap cas es van blanquejar actuacions irregulars de cap administració.

  La compareixent ha mantingut un enfrontament amb el diputat del PP José Vicente Marí, qui l’ha acusat d’haver modificat en favor del govern espanyol un informe sobre contractes d’emergència per valor de 87 milions d’euros signats pel Ministeri de Sanitat durant l’etapa de Salvador Illa. En la seva rèplica, Chicano ha recordat que els informes s’aproven en ple i recullen totes les deficiències detectades.

  La comissió del Congrés ha iniciat la fase de compareixences en paral·lel a la que té lloc al Senat, controlat pel PP, on aquest dilluns també ha comparegut Koldo García, l’exassessor de l’exministre de Transports José Luis Ábalos.

  (Visited 57 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  1 comentari a “La presidenta del Tribunal de Comptes assegura al Congrés que els contractes de Sanitat s’ajustaven a la llei”

  Feu un comentari