Els transportistes catalans carreguen contra França per la “passivitat” davant els bloquejos

El col·lectiu estima que les pèrdues podrien arribar als 10 milions d'euros

  Punt de l'AP-7 on es veu l'autopista tallada en sentit nord (ACN)

  L’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) ha carregat contra les autoritats franceses per la “passivitat” mostrada contra els bloquejos dels agricultors, que van començar a finals de la setmana passada. En un comunicat, el col·lectiu sosté que l’actuació ha estat “gairebé inexistent” i recorda que els tractats de la Unió Europea recullen “la lliure circulació de persones, béns i mercaderies per tot el territori” i que aquestes protestes “suposen un dur atac” aquesta doctrina.

  L’organització ha fet pública la queixa davant les noves mobilitzacions, les quals ha qualificat de “dilluns negre”, i ha indicat que les pèrdues es podrien enfilar fins als 10 milions d’euros. En aquest sentit, l’AGTC assenyala que se senten “ostatges” dels agricultors francesos ja que, segons afirmen, els utilitzen per incrementar la pressió als governs.

  L’associació recorda que el 40% de la flota espanyola està dedicada al transport internacional, és a dir, 26.000 empreses i més de 130.000 camions, dels quals en més d’un 90% han de transitar obligatòriament per territori francès. L’AGTC calcula que diàriament travessen la frontera 11.000 camions per la Jonquera i uns 10.000 per Irun, al País Basc.

  (Visited 35 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari