Wagensberg marxa a Suïssa temporalment davant els últims moviments del jutge García Castellón

El republicà està en contacte amb organitzacions i advocats i deixa clar que no està a l'exili

  El diputat d'ERC Ruben Wagensberg

  El diputat d’ERC i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, s’ha traslladat temporalment a Suïssa per assessorar-se davant els moviments del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón sobre el cas del Tsunami Democràtic. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN, Wagensberg s’està reunint amb organitzacions de drets humans i advocats internacionals per preparar tots els escenaris possibles.

  El nom de Wagensberg ha aparegut diverses vegades relacionat amb la causa que investiga el jutge García Castellón, que veu terrorisme en les actuacions de Tsunami Democràtic. El diputat d’ERC estava de baixa des de fa setmanes i ha marxat de Catalunya també per problemes de salut mental, ja que pateix des de fa setmanes episodis i atacs d’ansietat greus.

  El republicà, però, deixa clar que no està a l’exili i que podria tornar en el moment que volgués, ja que no està investigat ni l’han citat a declarar. En declaracions a l’ACN, Wagensberg ha insistit que no ha tingut pas cap notificació oficial per la causa de terrorisme, però que es pot considerar inclòs en “l’exclusió” que pretenen els jutges, en referència a la llei de l’amnistia. En aquest sentit, i després que el Congrés no aprovés aquest dimarts la llei, el diputat d’ERC ha lamentat “l’oportunitat perduda”: “Ens equivocarem si pensem que trobarem un text que els jutges intentaran no rebentar”, ha considerat.

  Tal com ha subratllat el republicà, els jutges han demostrat que estan “disposats” a anar modificant les seves imputacions a mesura que van coneixent els textos que es van publicant de la llei. Un text que Wagensberg considera que ja estava “ben articulat”, a partir dels “millors” juristes de diversos partits: “El problema és dels jutges”, ha afirmat.

  Wagensberg ha constatat la “paradoxa” que ahir la llei va quedar paralitzada pel mateix moviment independentista, per Junts, i no pel PP, Vox o els jutges. En aquest sentit, el diputat d’ERC ha lamentat les “confiances trencades” entre els partits del bloc sobiranista.

  (Visited 139 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari