Junts i ERC reclamen a la presidència belga del Consell de la UE treballar pel reconeixement del català

L'independentisme no veu "raons legítimes" per "negar" als catalans "drets lingüístics"

  L'eurodiputat de Junts, Toni Comín, durant la seva intervenció al ple del Parlament Europeu d'Estrasburg (ACN)

  Junts i ERC han reclamat a la presidència belga del Consell de la Unió Europea (UE) que treballi pel reconeixement del català a les institucions comunitàries. “És l’única llengua amb milions de parlants que encara no és oficial”, ha apuntat aquest dimarts l’eurodiputat de Junts, Toni Comín, durant el ple que ha comptat amb la presència del primer ministre belga, Alexander de Croo. En la mateixa línia s’ha expressat l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, qui ha demanat a Bèlgica que avanci en les converses entre Estats perquè l’oficialitat del català torni a l’agenda del Consell.

  “No hi ha raons legítimes per negar als catalans els mateixos drets lingüístics que gaudeixen la majoria de ciutadans de la Unió Europea”, ha assenyalat el republicà. Durant la seva intervenció, Solé ha manifestat que “milions de catalans” confien en el “compromís” de la presidència belga de continuar “treballant cap a la diversitat i la igualtat de drets” i espera que el tema torni a figurar en l’ordre del dia del Consell d’Afers Generals “el més aviat possible”.

  (Visited 55 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari