Albares demana als ambaixadors que “s’esforcin” per aconseguir l’oficialitat del català a la UE

El ministre d’Exteriors defensa que el reconeixement de les llengües cooficials és “una prioritat”

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares (ACN)

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha demanat als seus ambaixadors que “s’esforcin” per aconseguir l’oficialitat del català, el basc i el gallec a la Unió Europea (UE). En una entrevista a El Periódico publicada aquest dilluns, Albares ha assegurat que assolir el reconeixement europeu de les llengües cooficials és “una prioritat” del seu ministeri.

El ministre ha assegurat que també ha demanat que es promogui a l’estranger “la literatura, el teatre i les expressions de tot tipus en català, euskera i gallec”, a més de l’espanyol. “Els he demanat que ho facin amb orgull, perquè és interès nacional espanyol”, ha manifestat.

Les paraules d’Albares han arribat després que la setmana passada es publiqués que la presidència belga del Consell de la Unió Europea no té previst posar a l’agenda del pròxim Consell d’Afers Generals l’oficialitat del català. Per ara, segueixen els estudis i informes tècnics per avaluar els costos i les implicacions de permetre que les tres llengües cooficials d’Espanya entrin en el règim lingüístic oficial de la UE.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari