La Generalitat culpa el Govern d’Espanya de l’ajornament del debat sobre el català a la UE

L'executiu català es queixa a Estrasburg d'"incompliments" espanyols i diu que "s'han de posar encara més les piles"

Reunió del Consell d'Afers Generals

El Govern de la Generalitat ha culpat aquest dilluns el Govern d’Espanya de l’ajornament del debat sobre el català a la Unió Europea. El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, ha lamentat aquest dilluns que Bèlgica, que ostenta la presidència rotatòria del Consell de la UE, hagi descartat abordar l’oficialitat del català en la pròxima reunió del Consell d’Afers Generals.

Vila ha apuntat al govern espanyol i no al belga com a responsable de l’estancament d’aquesta carpeta perquè, segons ell, “la feina de preparació tècnica” correspon a Madrid. “S’han de posar encara més les piles”, ha dit en una intervenció davant els mitjans durant la qual ha demanat a l’executiu central treballar per “presentar tots els informes” i a intensificar converses amb els estats membres de la UE.

El govern català també ha alertat un grup d’experts del Consell d’Europa dels “incompliments” que atribueix a Espanya sobre la protecció del català en l’àmbit educatiu i judicial. Vila s’ha queixat que “el que troben són topades i entrebancs amb les autoritats espanyoles”.

També en declaracions a la premsa, Gerard René de Groot, un dels experts del comitè, ha dit que preveuen publicar al juny un informe de seguiment sobre els compromisos d’Espanya per protegir el català.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari