Pedro Sánchez recorda que l’expulsió de migrants és “competència de l’administració central”

El president espanyol diu que es reunirà amb Puigdemont després de l'aprovació de la llei d'amnistia

El president d'Espanya, Pedro Sánchez, en roda de premsa (ACN)
El president d'Espanya, Pedro Sánchez, en roda de premsa (ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha parlat sobre la delegació de competències d’immigració a Catalunya i ha recordat que l’expulsió de migrants és competència exclusiva del Govern central. “Les matèries vinculades amb l’expulsió dels migrants són competència de l’administració general de l’Estat (…) I això no és que ho digui jo, ho diu la Constitució, ho diu l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i ho diu el pacte de migració i asil que acabem de firmar fa dos mesos”, ha volgut deixar clar Sánchez en una entrevista dominical a El País.

En paral·lel, el president espanyol ha avançat que pensa reunir-se amb Puigdemont un cop s’aprovi la llei d’amnistia. “La meva intenció es fer-ho després. I també amb Junqueras”, ha puntualitzat.

“És lògic. Si estem normalitzant la situació a Catalunya, si nosaltres hem indultat prèviament a aquests líders independentistes i a d’altres, si procedim a un fet transcendent com és l’amnistia, doncs és evident que haurem de trobar-nos i parlar”, ha reflexionat en veu alta Sánchez sobre aquestes futures trobades amb Puigdemont i Junqueras.

De fet, el president del Govern central ha reiterat que és “impossible governar Espanya si no s’assumeix la pluralitat política i la diversitat territorial del nostre país”. “Estem fent una cosa molt important per a la convivència: que partits independentistes que abans d’ahir es negaven a investir un president del govern espanyol i inclús participar a la governabilitat del país, avui ho estiguin fent”, ha recalcat Sánchez.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari