Vilagrà diu que Bolaños li “va confirmar que no és un traspàs” l’acord PSOE-Junts en immigració

La consellera de la Presidència assegura que només hi ha el compromís "d'impulsar" una llei orgànica

Laura Vilagrà

La consellera catalana de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat que, en conversa telefònica aquest dijous a la nit, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, li va confirmar que l’acord PSOE-Junts no és un traspàs de les competències en immigració. En una entrevista a Rac1, Vilagrà ha dit que tampoc hi ha cap pacte amb relació a una delegació de competències sinó que “simplement” hi ha el compromís “d’impulsar” una llei orgànica per plantejar quines delegacions hi pot haver en aquest àmbit.

Laura Vilagrà ha afegit “és un pacte molt difús. Nosaltres estem a 4t de negociació amb el PSOE, ens estem a punt de graduar, i sabem com acaba quan els socialistes fan servir el verb impulsar”. La consellera ha explicat que la conversa amb Bolaños es va allargar uns 20 minuts i la consellera ha conclòs que “no hi ha canvi substancial” respecte a la situació actual.

Vilagrà ha demanat que el debat d’un tema tan rellevant com la immigració no es faci en una negociació d’última hora com si fos un “mercat de Calaf”. “No ens podem tirar la immigració pel cap. La lletra petita és el més rellevant”, ha insistit. La consellera també va traslladar al ministre Bolaños que tots aquests temes afecten la Generalitat de Catalunya i li va “exigir” que la negociació sigui en aquest marc.

Vincular immigració i seguretat és “molt perillós”
Després que aquest dijous el secretari general de Junts, Jordi Turull, hagi defensat que Catalunya pugui decidir si expulsa migrants multireincidents, Vilagrà ha avisat que és “molt perillós” vincular la multireincidència amb la migració. I ha recordat que, en el marc del Parlament de Catalunya, hi ha un pacte per “aïllar” discursos que vinculen delinqüència i immigració. En aquest sentit, ha explicat que s’atura el ple per fer un avís quan Vox fa aquesta relació durant els seus discursos.

Segons Vilagrà, la multireincidència és un “problema” a Catalunya i Espanya i s’ha d’abordar de manera estructural. Per això, segons ha explicat, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha demanat al Ministeri d’Interior que es canviï la legislació per abordar la multireincidència. “No pot ser que tinguem persones aquí que no puguin treballar perquè els aboquem a la marginalitat i a l’economia submergida”, ha argumentat.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari