Vergés defensa al jutjat que la vacunació de policies es va fer amb criteris sanitaris

L’exconsellera de Salut diu que no hi ha fonament en la querella dels sindicats policials espanyols

  L’exconsellera de Salut i vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés

  L’exconsellera de Salut i vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, ha defensat aquest divendres la gestió de la campanya de vacunació de la covid-19, a principis del 2021, i ha assegurat que es va fer seguint criteris sanitaris. Vergés ho ha dit abans d’entrar a declarar com a investigada al jutjat de Barcelona que investiga les possibles irregularitats en la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya.

  La vicepresidenta primera del Parlament ha assegurat que les acusacions dels sindicats i les agrupacions de cossos policials espanyols no tenen “base ni fonament” i, en aquest sentit, ha dit que reiterarà davant del magistrat instructor que la campanya de vacunació de la Generalitat es va aplicar seguint els criteris tècnics fixats en cada moment i amb l’objectiu final de vacunar a tota la població, prioritzant la més vulnerable davant la covid-19.

  Sobre els missatges entre la cúpula de Salut que apunten discrepàncies sobre qui s’havia de vacunar i qui no, Vergés ha dit que justament refermen que es va prioritzar la població vulnerable “sense excepcions”. Abans d’entrar a declarar, l’extitular de Salut ha rebut el suport de l’actual conseller de Salut, Manel Balcells, i de la d’Exteriors, Meritxell Serret, i també de dirigents d’ERC com la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva, Marta Vilaret, i els diputats Jordi Albert i Najat Driouech, entre d’altres.

  De fet, ERC veu persecució política d’aquests sindicats policials contra Salut i insisteix que es van prendre les decisions d’acord amb els criteris de vacunació. El partit trasllada tot el suport tant a Vergés com a la resta d’investigats “injustament” i acusa els sindicats promotors de la querella d’instigar persecució política davant d’uns fets que se cenyeixen als criteris tècnics.

  Tot i que Vergés és aforada, ha acudit a declarar voluntàriament al jutjat d’instrucció, que també investiga l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon i altres exalts càrrecs del departament per prevaricació i contra els drets dels treballadors.

  (Visited 54 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari