El Consell Professional de TV3 acusa ERC de “polititzar els mitjans públics”

Recorda que “la producció i difusió de continguts és independent del poder polític” el mateix dia que la televisió pública sobredimensiona un cop més una incidència de Rodalies

Imatge de la campanya electoral d'ERC atribuint al govern mèrits de la gestió de la CCMA

El Consell Professional de TV3 ha criticat avui l’ús que fa ERC en un dels seus materials de campanya electoral que atribueix al govern de la Generalitat “la recuperació del Super3” i “la creació de 3cat”. Els treballadors de la televisió pública consideren que el partit de Pere Aragonès “s’apropia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i de l’esforç de la plantilla”. “Exhibir-ho així és polititzar els mitjans públics i no els beneficia”, assenyala aquest Consell Professional en un missatge que ha pujat a primera hora de la tarda a la xarxa X. A més, recorda que el Llibre d’Estil de la CCMA diu que “la producció i difusió de continguts és independent del poder polític”.

Aquesta denúncia del Consell Professional es produeix el mateix dia que TV3 ha tornat a utilitzar els seus programes informatius per exagerar la importància d’una incidència als serveis de Rodalies. El Canal 324 ha convertit en notícia d’obertura de les seves rodes informatives la notícia que “una incidència impedeix adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies d’aquest quadrimestre en algunes màquines d’autovenda”. La televisió pública ha enviat una redactora a l’estació de Sants per intentar explicar la gravetat de la incidència i la periodista ha tingut veritables problemes per justificar-ho. Ha aconseguit que un parell d’usuaris diguessin que les màquines no funcionaven bé. La consellera de Territori, Ester Capella, ha tardat menys d’una hora en publicar aquest missatge: “Rodalies és l’única cosa que gestionen els socialistes a Catalunya. Gestionaran el país així?”. Els socialistes gestionen moltes coses a Catalunya. Que les màquines expenedores dels abonaments gratuïts de Rodalies del segon quadrimestre no funcionen bé no sembla que sigui motiu d’obertura d’informatius. Les màquines expenedores de tiquets de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també s’espatllen sovint. TV3 no ha estat sola en aquesta maniobra per afavorir els interessos d’ERC. Catalunya Ràdio també ha sobredimensionat la importància d’aquesta incidència, que s’ha produït en un dia en què la línia Llobregat-Anoia de FGC ha funcionat amb retards durant més de quatre hores.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari