Un sopar a la Moncloa i una trucada de Puigdemont, claus del suport de Junts als decrets de Sánchez

Santos Cerdán també ha tingut un paper rellevant en el canvi d'estratègia dels postconvergents

    Carles Puigdemont, reunit amb Santos Cerdán el passat 30 d'octubre

    Els negociadors de Junts i el PSOE es van reunir en un sopar la vigília de les votacions dels tres decrets del govern de Pedro Sánchez, segons ha avançat El Nacional. La publicació assegura que la reunió no va servir perquè el partit de Carles Puigdemont canviés el sentit del vot, que feia dies que situava en el no, però sí va obrir una via per seguir negociant i que Junts acabés abstenint-se en els dos decrets que van tirar endavant.

    Segons el mitjà esmentat, al sopar van assistir la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, el ministre de la Presidència i Justícia, Félix Bolaños, i el diputat i secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán. Per part de Junts, hi havia el secretari general, Jordi Turull, la presidenta del grup parlamentari al Congrés, Míriam Nogueras i el president del grup al Parlament, Albert Batet.

    D’altra banda, segons ha explicat El Periódico, el pes final en el canvi d’estratègia el va tenir Puigdemont, que mitja hora abans de la votació va parlar per telèfon amb el negociador del PSOE, Cerdán, per tancar el pacte. El socialista ha negociat durant setmanes amb Junts, també a Brussel·les, i ha aconseguit crear un clima de confiança entre les files juntaires. D’aquí que tant les informacions d’ambdós mitjans li atribueixin un paper rellevant en els dos episodis que van influir en el canvi d’estratègia de Junts.

    (Visited 84 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari