Borràs nega que Junts hagi salvat Sánchez i es desmarca d’ERC

Nogueras ha dit que "s'ha passat una pilota de gol al Govern i esperem que marqui el gol" respecte el traspàs en migració

La presidenta de Junts, Laura Borràs, en el 83è aniversari de l'afusellament a Lluís Companys (ACN)

La presidenta de Junts, Laura Borràs, s’ha desmarcat de l’estratègia d’ERC després que els dos partits hagin facilitat l’aprovació dels decrets del govern central. “Les maneres de negociar són diferents i els resultats també. Junts no és aliat del PSOE, Junts és aliat de Catalunya. No poden donar per descomptats els nostres vots i els hauran de guanyar fent política”, ha afegit en una entrevista a TV3. Borràs ha negat que el seu partit hagi salvat el president Pedro Sánchez i ha reivindicat el “mètode de treball” de Junts. En aquest sentit, ha subratllat que el traspàs “integral” de les competències en migració es plasmarà en una llei orgànica. Amb tot, ha avisat a Sánchez que “no tindrà una legislatura plàcida”.

Borràs ha assegurat que el PSOE s’haurà de guanyar els vots de Junts “fent política” i que ningú els pot donar per descomptats. “La prova de foc que el PSOE ho tindrà difícil és el que va passar ahir. Treballem amb franquesa i cobrint-nos les espatlles a canvi dels nostres vots. El missatges si no l’havien entès, l’han entès per la força: hi ha un acord d’investidura i la legislatura avançarà segons els seus compromisos”, ha dit. Un marc de joc que Borràs ha qualificat “d’efectiu”.

Alhora, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha defensat que amb l’acord pel traspàs de les competències en migració “s’ha passat una pilota de gol al Govern” i ha confiat que l’executiu de Pere Aragonès “marqui el gol”. En una entrevista a RAC1, Nogueras ha explicat que es farà una llei orgànica per definir el traspàs de les competències, i ha avançat que s’inclouran els permisos de residència. “Catalunya està preparada i ha de poder decidir els fluxos migratoris”, ha defensat. D’altra banda, la portaveu ha garantit que hi ha un acord “escrit i signat” amb el PSOE i ha defensat l’estratègia negociadora: : “Podem fer el que fem perquè no tenim les mans lligades com altres”.

Pel que fa al contingut de l’acord, ha dit que tothom el veurà, ha assegurat que la publicació de les balances fiscals serà “imminent” i ha destacat que baixar l’IVA de l’oli al 0% “ha costat i és un tema important”. Segons Nogueras, el seu partit ha aconseguit les contrapartides a canvi de l’abstenció als decrets “i res més”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari