Junts pacta amb el PSOE i permet a Sánchez salvar dos dels tres decrets òmnibus

A canvi de les competències d’immigració, la publicació de les balances fiscals, i la supressió del punt que posava en risc l'amnistia

Míriam Nogueras, portaveu de Junts, en una sessió del Congrés celebrada al Senat

Junts, que havia anunciat el vot en contra, finalment ha permès l’aprovació de dos dels tres decrets presentats pel govern espanyol: el decret òmnibus de justícia i el paquet de mesures anticrisi.

En una primera votació, la formació independentista no hi ha participat i amb el seu no-vot ha quedat convalidat el decret òmnibus de justícia que agrupa mesures que engloben el servei públic de justícia, funció pública, règim local i mecenatge.

En aquest moment, el segon decret, que recollia la reforma del subsidi d’atur presentat per la vicepresidenta Yolanda Díaz, no ha tirat endavant. I és que el vot en contra de Podem l’ha tombat per 167 vots a favor i 176 en contra.

Pel que fa al tercer decret, que englobava les mesures anticrisi, no s’ha pogut aprovar en aquesta primera volta perquè s’ha produït un empat a 171 vots. Això ha succeït perquè el secretari primer de la Mesa, Gerardo Pisarello, no ha completat bé el procés de validació, segons ha explicat ell mateix, i el seu vot no s’ha comptabilitzat.

Aquest fet ha provocat que es tornés a repetir la votació una hora més tard, i en aquesta ocasió, el decret quedava aprovat per 172 vots a favor i 171 en contra. Aquest cop, amb l’abstenció de la formació independentista.

En unes negocacions in extremis, el pacte de Junts amb el PSOE contempla el traspàs de les competències d’immigració, la publicació de les balances fiscals, i la supressió del punt que posava en risc l’amnistia, com a temes més destacats.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari