ERC avisa a Junts que vincular la multireincidència amb la immigració és “molt perillós”

Junqueras adverteix que "abraçar discursos d'extrema dreta posa en risc la cohesió"

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, en el 6è aniversari del 20-S de 2017 (ERC)

    La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha avisat a Junts que vincular multireincidència i immigració és “molt perillós” perquè dona una “imatge d’estigmatització” de les persones migrades. En una entrevista a RTVE aquest divendres, la portaveu dels republicans ha afegit que no li han agradat les declaracions del secretari general de Junts, Jordi Turull, a Catalunya Ràdio. Segons Sans, hi ha un “problema” amb la multireincidència i s’ha d’abordar però posant el focus en qüestions com les mancances de la llei d’estrangeria o el Codi Penal.

    La republicana ha assenyalat que la modificació que es va fer del Codi Penal per abordar la multireincidència “no està tenint els resultats que pertoca”, i ha posat l’accent en les mancances de la llei d’estrangeria, que deixa els migrants durant tres anys sense dret a treballar. “Per què no posem el focus en això i comencem per aquí? Hi ha tantes coses a resoldre des del punt de vista humà que posar el focus en la immigració em sembla perillós“, ha indicat Sans.

    En la mateixa línia que la portaveu, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha avisat aquest dijous que “abraçar els discursos de l’extrema dreta que criminalitzen les persones migrants, lluny de resoldre les situacions de pobresa i exclusió, posa en risc la cohesió social”. “Ens hi juguem molt”, ha advertit Junqueras en una publicació a X.

    (Visited 55 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari