Foment rebutja la proposta de Junts de sancionar les empreses que van canviar la seu social el 2017

Pimec demana que s'incentivi el retorn, un idea contra la qual s'ha posicionat el Govern de la Generalitat

Josep Sánchez Llibre

Les organitzacions empresarials Foment del Treball i Pimec s’han pronunciat aquest dimarts contra a la proposta de Junts de sancionar les empreses van canviar la seu social el 2017, durant la fase àlgida del procés sobiranista, com ara CaixaBank, Banc Sabadell, Colonial o Cellnex.

En un comunicat, Foment ha rebutjat que el retorn d’aquestes empreses “s’hagi de basar en sancions o incentius a les companyies”. La patronal presidida per Josep Sánchez Llibre ha assegurat que les empreses que van marxar tornaran “quan considerin necessari” i hi hagi “normalitat institucional” i “un clima econòmic favorable”, difon l’ACN.

D’altra banda, Pimec no només no s’ha alineat amb el parer de Junts, sinó que s’ha mostrat partidària que s’incentivi el retorn a Catalunya de les seus socials d’aquestes companyies.

En concret, la patronal de la petita i mitjana empresa ha proposat que s’incentivi les empreses que ubiquin la seva seu social on desenvolupen la seva activitat empresarial “amb la voluntat d’acabar amb el dúmping fiscal i afavorir el retorn de les empreses”, afegeix la mateixa informació.

El Govern de la Generalitat, per la seva part, s’ha posicionat contra la possibilitat d’incentivar el retorn d’aquestes empreses, adduint que es penalitzaria les que es van mantenir a Catalunya.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari